Thursday, February 14, 2013

Setahun mendobi...

Operasi mencantikkan kedai sedang bermula.....

Tadaaa.... inilah hasilnya....

Alhamdulillah sedar tak sedar..dah lebih setahun saya dan suami bertahan dalam bisnes dobi ni…dalam sibuk kerja seharian masing2..dengan anak2…dengan dobi yang semakin maju…memang sungguh mencabar.

Pernah juga saya dan suami menyuarakan hasrat untuk menjual bisnes ni…hahaha…ada org buat ker? Masa belum maju dulu tak jual…masa dah maju nak jual pulak! Memang mak saya pun marah..tapi bila tengok kesibukan saya dan suami menguruskannya..memang org lebih memahami..lagipun kan ker bagus begitu?nak jual masa bisnes tengah maju…sekurang2nya pembelinya nanti terus dapat untung. Lagipula bukannya kami ni nak kaya sgt pun…tujuan buka bisnes ni dulu pun sbb nak beri peluang kerja pada adik…dah dia dapat kerja lain..kamila yang terpaksa menyambungnya.

Banyak juga org yang berminat untuk membeli tapi tak tahula..Allah tu hebat rancanganNya..ada jer yang berlaku mybbkan saya tak jadi jual akhirnya..dan sampai hari ni masih di bawah milik kami.

Fuhhh byk sungguh cabaran dalam dunia dobi ni…masa gi kursus ritu takde pulak consultant tu bitau cabaran2 ni..adala dia bitau sikit2..yer la..kalau dia bitau semua takder sesapa la nak buka bisnes dobi kan…

Entry kali ni saya nak share dgn pembaca2 semua cabaran dalam bisnes dobi ni…supaya sebelum nak buka kedai dobi..kena prepare mentally dan juga physically hehehe…

1. Pihak berkuasa

Bergantung kepada lokasi perniagaan anda…macam kedai saya..terletak di bawah MPS (Majlis Perbandaran Sepang)..mak aihhhh..kalau hati tak kuat…awal2 lagi dah tak mula bisnes…punyalah payahnya berurusan dgn mereka ni…saya maksudkan unit penguatkuasa. Kat ofis tu ok kot sbb yg berurusan di ofis mereka adalah suami saya. Unit penguatkuasa ni jaga2 la…bukan nak nolong orang nak buka bisnes..nak suruh org tutup bisnes ada la..ada jer kesalahan yang dia cari supaya dia boleh keluarkan saman…so baik jaga2 la…dulu kami baru lagi..byk benda tak tahu…itu bukan alas an yer…takder maaf2 dgn MPS ni…terus kena saman! Bayangkanla..baru 2 minggu buka bisnes..2 keping saman kami dapat..kesalahannya tampal banner “Selamat Datang, Ich liebe Dich Laundry Kini Dibuka” dibhgn atas dan di bhgn bawahnya sekeping lagi banner kecik “Selamat Datang”. Kalau saya letak 5 keping maunya 5 keping saman dapat sekaligus! Dah la saman masa kita tutup kedai…kot yer pun dating la masa kedai beroperasi…boleh kita bercakap sikit…. Tegurlah kami yang baru nak mula berniaga ni..officer tu pun satu..dh nampak banner gitu fahamlaa kedai tu baru buka…mana la ownertu tahu yang tampal banner kt dinding kedai sendiri pun salah..saya terpinga2 apa kesalahan saya sebenarnya sampai la org lain beritahu bahawa kalau nak tampal apa2 pun kena tampal kat dalam kedai..kalau depan kedai tu cermin pun..tampal kat bhgn dalam bukan kat luar…itu salah! Itu la masalahnya kalau letakkan peraturan bukan untuk mendidik..tapi lebih kepada mencari keuntungan dengan cara mendenda.



2. Pembekal

Biasanya bahan2 pakai habis dobi adalah plastic baju gantung (untuk lelaki dan perempuan), plastic baju gosok lipat, plastic baju basuh lipat, hanger, clip, sabun, softener, Clorox, collar spray, perfume lotion, etc..bahan2 ni memang kena kerap beli la kalau bisnes bagus…so kena la pandai cari pembekal yang tak byk songeh. Ada pembekal saya tu tak boleh bekalkan semua perkara..maknanya setgh yg lain kena beli dr pembekal lain…aduhhh malasnya nak berurusan dgn byk pembekal. Sorang pembekal ni ok dah…hrga barang2 dia murah..tapi sabun dia tak wangi la pulak…wangi tu wangila..tapi tak capai std yang saya suka. So saya cari pembekal lain. Ada sstgh pembekal pulak kalau tak cukup limit dia beberapa ratus ringgit..dia tak hantar..kena gi kolek sendiri…alaaaa lagi la takder masa.ada tu dah pesan berminggu2 pun tak sampai2 lagi barangnya…huhuhu..sabar jer la…kalau dapat satu pembekal boleh bekalkan kesemua barang dobi dengan harga yang murah, mencapai std yg kita tetapkan alangkah bagusnya.



3. Pelanggan

Haaaa ini memang kena byk sabar. Perangai manusia memangla macam2…dulu masa keje kat spital pun saya lalui byk kerenah pesakit…pesakit dgn cara pesakit…pelanggan dobi dgn cara mereka..hadoiiii. Tapi nak tak nak kena lalui jg la dh nak berniaga dgn org..kalau nak berniaga dgn kambing tak boleh kot!



Kerenah 1.(pengalaman kawan-pengusaha dobi juga. saya belum kena lagi Alhamdulillah)

Pelanggan datang dgn keluarga hantar laundry…resit diberi kepada bapanya..masa kolek laundry disuruh anaknya yang datang ambil dikedai…tak bawa resit. Kita pun sbb dah nampak anak dia masa hantar haritu dgn tidak ada syak wasangka berila laundry tersebut. Kemudian datang si emak menuntut laundry dengan membawa resit. Katanya dia tak terima laundry pun! Dia yang berhak terima laundry sbb dia yg ada resit. Nak tuntut ganti rugi! Ada org gini dalam dunia…jgn main2…so jaga2 la..kita ni nak buat strict sgt nak tunggu ada resit dulu baru nak bagi laundry sat lagi takder sapa la nak mari kedai…cthnya si suami hntr dobi resit ada pd suami…selang bbrapa hari isteri kebetulan lalu kt depan kedai…nak kolek baju dobi, pekedai tak bagi sbb tak bawa resit..last2 dia pun tk pergi dh la kedai tu sbb payah sgt…So moral of the story..strict sgt pun takleh..loose sgt pun takleh. So kat kedai saya , saya buat satu buku…kalau ada pelanggan dtg nak ambil baju tak bawa resit..saya suruh dia tulis nama, no tel dan tandatangan. Senang nanti buat bahan bukti.



Kerenah 2

Pelanggan kaya raya (kaya la kot sbb hantar baju mahal giler)…jaga baik2 pelanggan macam ni…ada yg ok tapi ramai yg cerewet. Kalaula boleh tolak….dah lama tolak…takder pelanggan gini pun takper..dia hantar baju mahal..suruh basuh biasa..then gosok. Ok kita buat macam biasa la. Masa dia kolek tak puas hati , kita basuh tak cuci katanya. So saya ambik basuh tgn la senang. Lepas tu lain pulak komplennya..yg tak logic pulak tu..kita koyakkn baju dia (walhal memang dh sedia macam tu pun..ala yg lubang2 kecik kat kolar baju tu..biasa la kalau dh pakai, basuh,gosok byk kali) lagi dia tuduh kita kuningkan bawah ketiak baju dia…alahai…apa keje la pulak nak kuningkan bawah ketiak tu…itu kesan awak guna deodorant laaa..tu bukan baju pertama yang saya terima yg gitu keadaannya…dia minta ganti yang tak tahan tu…nasib baik la consultan saya dh janji akan bimbing saya sampai bila2..so bila berdepan masalah macam ni saya terus hubungi dia…dia cakap “kenapa awak layan org macam tu?..org macam tu dalam dunia dobi ni memang ramai. Kalau memang dh dia syg sgt baju tu kenapa hantar kedai kita yang buruk2 ni?hantar la kat specialist…paling tidak pun jangan la suruh basuh biasa…suruh dry clean atau paling tidak pun basuh tgn…ini tidak…suruh basuh biasa..lepas tu tuduh kita rosakkan baju dia pulak!Huhuuhu…macam2 la manusia di dunia ni…solution untuk kes macam ni susah….takkan la kita nak tolak kalau dah baju tu memang ada kesan deodorant kat bawah ketiak tu…sbb memang byk baju yg gitu…yang koyak terus kat bhgn kolar tu pun byk…hbs kalau sumer nak tolak (sbb takut dituduh merosakkan baju) apa lagi yang tinggal?



Kerenah 3

Saya ni buat servis pikap n delivery…so ni pun satu hal juga. Pelanggan hntr msg minta hantar baju laundry yang dah siap..bila kita dah sampai rumah dia..tekan loceng berpuluh kali…menunggu la kita ni depan rumah dgn baju di tangan (kalau rumah atas tanah ok la juga…bila tuan rumah dh keluar baru ambik baju dalam kete..kalau rumah flat..kita dah bawa siap2 baju… hadoi…lamanya menunggu nak buka pintu. Itu yang buka pintu…yang tak buka sampai sudah pun ada…kita ni dah dia yg pesan suruh hantar..pergi la rumah dia…tunggu punya tunggu tak buka pintu..hntr msg tak reply…tel tak angkt…last2 dia msg balik dia takder kat rumah…ada kt tempat lain…malam esok la hantar! Pelanggan oh pelanggan…jangan la menduga kami sampai begini sekali.



Kerenah 4

Ada juga pelanggan yang cakap nak sekian hari…lewat la kononnya..so kita yang dh tak menang tangan ni berani la nak ambil order…kalau nak cepat memang tak berani nak ambil dah…tup2 lepas sehari hantr msg nak baju cepat..nak balik kg laa macam2 la…dh tu kesian pulak gitu..letak la baju org lain dibelakang..buat yg dia dulu…pernah satu masa sampai ke pagi menggosok sebab pelanggan nak cepat...last2 tak datang kolek pun…sakit hati dibuatnya! Kalau kita berjanji kena tepati..kalau pelanggan berjanji takper kot kalau mungkiri…Pelanggan yang jatuh dalam kategori ni memang ramai…so berjaga2. Dan kepada para pelanggan..jangan la buat gitu...jika masa anda berharga buat anda..begitu juga masa pekerja dobi...kalau berjanji...wajib ditepati.



Kerenah 5

Hantar baju dryclean menimbun2…(kedai kami jenis tak ambil deposit)..dah siap..tak datang ambil sampai sudah!



Kerenah 5

Pelanggan yang hantar baju untuk gosok tapi bagi hanger tak cukup lepas tu kita letak hanger kita...dia pulak tak nak bayar untuk hanger. So solution utk masalah macam ni senang jer…jgn guna hanger kita…kita guna hanger dia juga…letaklah satu hanger tu 2 baju pun. Biasanya kita combine baju dan seluar kat satu hanger.



Kerenah 6

Pelanggan yang cerewet bab susun baju untuk gosok. Dia nak hanger warna sekian2 untuk baju sekian2..hanger warna ni untuk baju2 lain pulak…sabarlaaaa..wahai pelanggan budiman…anda bukan seorang saja pelanggan kami…manala kami nak ingat baju mana untuk hanger warna apa…ada yang lagi cerewet…bagi baju suruh basuh dulu lepas tu gosok tapi nak kena match baju dengan nama yang dah ada di hanger! Mana la kami tahu baju ni utk anaknya yang mana…minta maaf la….kalau memang baju tu tak basuh dulu ok la juga…kita cabut dari hanger lepas tu gosok then letak balik kat hanger yg sama…serik oooo



Kerenah 7

Pelanggan yang tak bayar lagi..tapi masa datang ambik baju mengaku dah bayar..berdepan masalah macam ni kena betul2 jaga2..pastikan kita ada system yg bagus untuk tentukan samada pelanggan betul2 dh bayar atau belum. Pelanggan akan kata dia bayar tapi pekerja tak cop bayar pun masa tu…susah nak detek…lastly kita bagi free jer..kalau sorang dua takper la..kalau ramai?



Kerenah 8

Pelanggan yang kata kita bagi balik baju dia tak cukup. Ha jenis yg macam ni memang ramai. So cara nak atasi senang jer…tiap kali dapat laundry…terus tulis berapa pant, berapa baju kurung, berapa tudung etc..senang…. biasa masalah timbul kalau baju basuh then gosok sbb biasanya kita tak bilang baju satu2….(yer la baju kotor...kotor tapi kering takper lagi..kalau kotor pastu lembab/basah?..melainkan tuan dia yang bilang depan kita). Masalah yang sama boleh juga berlaku kalau kita kolek baju dr rumah pelanggan. Masa tu takkan la nak kira satu2…bukan dia sorang kita nak kolek…pelanggan pun masa tu dgn anak2 la dok bermain atas bahu..memang mereka pun kalau boleh nak kita cepat2 pergi...



Kerenah 9

Ha yang ni memang takleh nak elak la kalau buka dobi yer…pelanggan yang hantar seluar dalam siap pad yang ada darah masih melekat kat seluar dalam!Ha jangan tak percaya memang ada. So bersedialaaaa



List ni bukan kesemua lagi..byk lagi yang mungkin tak tertimbul di benak saya sekarang. Tapi bagi saya…itu la cabarannya berniaga. Berniaga apapun pasti akan ada cabarannya. Kalau takut dgn cabaran memang payahla nak maju dalam hidup. Hingga kini saya dan suami masih kekal menguruskan dobi Ich liebe Dich ni. Walaubagaimanapun ramai juga pelanggan yang baik hati...biasanya pelanggan tetap memang jenis tak cerewet...sbb mereka dah masak benar cara kerja kita...tapi tu la...namapun manusia...tak semua sama.

List di atas hanya kerenah pelanggan…belum lagi kerenah pekerja hahaha….dalam apa2 bisnes pun…pekerja memang penting…bisnes maju kerana pekerja..bisnes lingkup pun juga kerana pekerja. Fikir2 kan laaa

Luxembourg, German (Saarbrucken dan Homburg)

Gambar kenangan di Hamburg

Video Klip Ziarah Ukhuwah di Hamburg

Loading...