Sunday, November 8, 2009

Terima kasih pada yg sudi hadir pada 7.11.2009



Segala puji bagi Allah......

Saya akan mengakhiri internship di Diasys Holzheim pada 20.11.2009...dengan itu kami sebagai pelajar mesti menyiapkan report internship...saya tahu rutin saya akan semakin sibuk tak lama lagi...(sekarg pun sibuk…Cuma nanti2 makin sibuklaa)..tambahan pula memikirkan kami sekeluarga akan pulang ke Malaysia pada 2.12 ni maka saya fikir ini waktu yg sgt sesuai utk buat sedikit jamuan…nak berjumpa dgn kawan2 seMalaysia…terkebetulan pula..pada tarikh 7.11….32 thn yg lalu…saya telah dilahirkan hehehehe…

Hadiah2 yg diterima dari kawan2...terima kasih semua...

Inilah kali pertama kiranya ada sambutan sempena hari lahir saya yg paling meriah! Jika selama ni hanya ucapan Selamat Hari Lahir saja yg saya terima (itupun dah lebih dr memadai..)dan jikapun ada hadiah..tentunya dr suami tercinta hihihi….. tapi semalam dapat hadiah istimewa dr rakan2 yg hadir…terima kasih sangat2 pada yg memberi hadiah….(sayang sgt nak buka present korang sumer hihihi..nak bawa balik Msia baru buka….)

Menu utama majlis semalam adalah bihun sup (hehe biasala..ni mesti ada..sbb faberet saya niiii), nasi ayam, nasi impit dan kuah kacang, karipap, popiah, dan colek nenas…maaflah..itu jer yg mampu disediakan dalam segala keterbatasan waktu dan juga peralatan memasak…(habis sumer periuk2, tupperware2, pinggan2, kuali2…keluar dr tempat persembunyian….hehehe) tapi Alhamdulillah…semuanya berjalan dgn baik dan rasanya sumer kenyang kot hihihi…

Antara tamu yg hadir adalah keluarga Sharfi dan Wani dr Hamburg…tiba hari Jumaat malam bersama Saiful…so apalagi..malam tu saya dan Wani mulakan operasi menggulung popiah dan menggentel karipap hihihi….bukan apa…takut tak sempat kalau nak buat sumernya pada esok hari…tima kasih banyak pada Wani…kitorang tido pukul 2 pagi haritu!

Esoknya ha biasala…menu kegemaran Saiful…nasi lemak! Mmg puas hati kalau masak kat dia ni…dia makan sungguh2….(itula kepuasan tukang masak sebenarnya....bila apa yg dimasak...di makan oleh si penggemarnya)...so lepas breakfast kaum2 Adam buat ‚lawatan‘ sikit di sekitar Wallrabenstein ni...Sharfi tak putus2 memuji cantik betul pemandangan di Wallrabenstein.....(saya rasa inilah satu2nya perkara positive tentang Germany yg saya akan kenang hingga bila2)…






Itqan bersama2 untuk menyiapkan juadah....

Selain family Sharfi, antara lain yg sudi hadir adalah budak2 bujang dr Bingen (Hasnon, Nik, Firdaus, Shuzaili, Aqilah, Ilham, Farah, Nisa’, Rawaidah dan lain2 hehehe…meriah betul…tak ingatla namanya satu persatu) …tapi budak2 ni mmg ringan tulang sumernya….baik yg lelaki mahupun yg pompuan….lepastu family IU dan RF dr Homburg pula tiba….lepastu family Azma dan Mustaqim Saarland…hai masing2 ada ‘askar’ masing2 ..apalagi bila askar bertemu askar….hohoho…makin meriahla jawabnya….hhihihii..(walau selama ni saya selalu sgt di komplen pasal anak2 saya bising…tapi Alhamdulillah…semalam takder pulak jiran dtg komplen)..

Haaaa last sekali tamu yg hadir adalah Kak Liza dan abg Azam…ni tetamu paling ‘jauh’ ni…hehehe…almaklumla…kak liza ada kelas walau pun hari sabtu…jadi sebaik saja habis kelas..terus kak liza dtg…takper…masih sempat beramah mesra dgn tetamu2 lain…

Bila dah jumpa tu banyak betul topik2 yg dibincangkan pasal masalah2 pengajian di Uni masing2…. Yang lelakinya apalagi pasal bola la…majority pulak yg lelakinya ‘ore kelate’ habis la semuanya kecewa sebab team Kelantan kalah…hehehehe. Takpe2 tahun depan insyallah dapat johan. Lagi topic teknologi2 baru la….

Serius berbincang.....itulah bila dapat berjumpa...

Topik yg agak hangat diperbincangkan ialah berkaitan priority yg dibangkitkan oleh hasnon seperti di Jerman ni mereka rak banyak protokol kalau meeting pon hanya ajak ahli2 yg diperlu hadir dan meeting pon secara berdiri jer tanpa ada jamuan2 dan meeting pon hanya mengambil masa 1 jaam sahaja dan straight to the point. Kami2 yg dah bekerja ni memberitahu bahawa mmg berbeza betul dgn pengurusan di Malaysia, kalau takde nasi lemak ke atau apa2 makan semasa meeting x sah...hehehehe.

Dengan bertambahnya usia mudah mudahan Allah memberkati segala usaha dan terima kasih pada sumer tetamu yg hadir….mudah2 dapat mengeratkan lagi ukhuwwah kita semua....jangan lupa bila dah abis blajar nanti sudah laa....

2 comments:

:::::::::::::::::::::: said...

terima kasih atas jemputan...maaf lah tak sempat dok lama2 sebab ada perkara yang masih belum selesai dekat rumah ni...lagi satu sepanjang hidup ni oh tak pernah jumpa orang yang bila pergi rumah dia maka dia masak makanan kegemaran kita TIAP_TIAP KALI PERGI....Subhanallah Tuhan Maha Kaya memberi peluang utk bertemu family ni di Jerman pulak tu....tak lama lagi kita balik malaysia means berpisah sementara...IAllah bulan 3 nnti kt jumpa balik kalau umurnya masih panjang...

alrijalnajwa said...

Alaa Oh...masak yg simple2 jer...kebetulan kna tahu dan kna pun makan juga nasi lemak...kalau Oh suka nasi kerabu...tak upaya la kna nak buat sbb kna tak makan nasi kerabu...hihihi...
InsyaAllah kna harap hubungan rapat ni tak putus hingga bila2...Amin...

Luxembourg, German (Saarbrucken dan Homburg)

Gambar kenangan di Hamburg

Video Klip Ziarah Ukhuwah di Hamburg

Loading...